Αρθρογραφία


Τμήμα Πετοσφαίρισης Ανδρών 2017-18 Αποτίμηση

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 28/04/2018

του Νίκου Φραγιόγλου
ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ (2004-2018)

Άλλη μια αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της…….
12 νίκες 6 ήττες…..
Η ιστορία θα γράψει ότι το τμήμα βόλλευ ανδρών του Συλλόγου μας τερμάτισε στην 3ή θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Εθνικής κατηγορίας (δύο πόντους μόλις πίσω από τα μπαράζ ανόδου). Την καλύτερη στην μακρόχρονη ως τώρα διαδρομή του.
Μία χρονιά περίεργη.Καινούργια πρόσωπα, καινούργιοι αθλητές, καινούργιος προπονητής, καινούργιες συνθήκες προπόνησης. Η προσπάθεια να εναρμονιστούν όλα για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα δύσκολη εξ αρχής. Κι όμως τα καταφέραμε πάλι σε πείσμα πολλών. Μέσα από γκρίνιες, μουρμούρες, τσακωμούς ο Πανιώνιος για μια ακόμη φορά βγήκε δυνατός. Αξιοπρεπείς από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Όσο κι αν οι κακές γλώσσες έβγαζαν προς τα έξω ότι το τμήμα διαλύεται, συμβαίνει αυτό, συμβαίνει το άλλο. Τους διαψεύσαμε ξανά. Η συσπείρωση μεγάλη  από διοίκηση , προπονητή , αθλητές και κόσμο. Μπράβο λοιπόν σε όλους για την φετινή επιτυχία!
Κάθε απολογισμός έχει τα συν και τα πλυν του. Στα θετικά μένει η εξαιρετική πορεία του δεύτερου γύρου και η συσπείρωση προπονητή-αθλητών-διοίκησης και κόσμου για να μπορέσει η ομάδα να βγεί από την δύσκολη κατάσταση που είχε βρεθέι. Στα αρνητικά η αποχώρηση  αθλητών  κατά την διάρκεια της σεζόν με αποτέλεσμα να αλλάξει η λειτουργία και το κλίμα της ομάδας.
Αυτά όμως ανήκουν στο κοντινό παρελθόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Μπράβο σε όλους που βάλανε το λιθαράκι τους για την φετινή αν μη τι άλλο επιτυχία......Τώρα όμως πρέπει να προετοιμαστεί το αύριο του τμήματος.
Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι Σύλλογος με τεράστια Ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό και θα πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλα του τα αθλήματα εάν και εφ'όσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Δεν διαφωνώ,να πρωταγωνιστούμε,αλλά πρέπει να πηγαίνουμε μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας. Να είμαστε αξιοπρεπείς.Να είμαστε σωστοί απέναντι στους αθλητές και τους προπονητές. Κάτι που συμβαίνει εώς τώρα θεωρώ. Πάνω σε αυτά λοιπόν πρέπει να βασιστεί η δημιουργία της νέας ομάδας για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Δεν χρειάζεται να μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε για τα έξοδα που έχουν τα τμήματα από την στιγμή που ξεκινάει η προετοιμασία. Όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τι συμβαίνει στο ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ένα μικρό παράδειγμα να σας δωσω μόνο. Για να ταξιδέψει μια ομάδα με πλήρεις  (14 άτομα) πχ για Σάμο και να δώσει αγώνα το κόστο δεν είναι λιγότερο από 2000€. Ας αναλογιστούμε λοιπόν πως μπορεί να επιβιώσει ένα τμήμα όταν κατά την διάρκεια της χρονιάς έχει 3-4 τέτοιου είδους αγώνες.....και προφανώς δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα.
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όταν δεν υπάρχει υποδομή ισχυρή απο πίσω δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλές κατηγορίες. Δυστυχώς το βόλλευ Ανδρών του Συλλόγου μας είναι ένα τμήμα τέτοιο. Μόλις πέρσι δημιουργήθηκε υποδομή αγοριών και απαριθμεί  20 παιδιά και μετά βίας βγάζει τα έξοδα της απο  τις συνδρομές των παιδιών. Το βάρος  πρέπει να πέσει κυριώς στην υποδομή του τμήματος,να αυξηθούν τα παιδιά,να υπάρχουν έσοδα έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει προοπτική για το μέλλον. Προπονητής στα τμήματα υποδομής είναι ο Σωτήρης Τσέργας. Διεθνής πασαδόρος με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων στην μακρόχρονη καριέρα του. Τι καλύτερο λοιπόν για να προσελκύσουμε νέους αθλητές? Θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Γιατί θέλουμε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ μας δυνατό και αξιοπρεπή και γιατι όχι κάποια στιγμή να τον δούμε στα μεγάλα σαλόνια.
Ας βάλουμε το κεφάλι κάτω λοιπόν,ας αγκαλιάσουμε το τμήμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλους τους τομείς να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε απο εδώ και μπρός. Κάθε νέα αγωνιστική χρονιά είναι και μια νέα πρόκληση για το τμήμα. Τα πρόσωπα,οι παράγοντες,οι αθλητές μπορεί να αλλάξουν. Αυτό που μένει πάντα είναι το όνομα του Συλλόγου και όποιος το υπηρετεί πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος και να το σέβεται κάτω από όποιες συνθήκες.
  Εν κατακλείδι θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθήσανε την φετινή χρονιά...από τον Αλμπερτ και τον Ιορδάνη μέχρι τον ερασιτέχνη Πανιώνιο και τους Πανθηρες (η βοήθεια τους ήταν έμπρακτη και ουσιώδης όταν τους χρειαστήκαμε).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!!!ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
ΦΡΑΓΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ (2004-2018)

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: